Zat de gegijzelde pakketbezorgster (24) zelf in het complot? Ze is aangehouden en zit vast

Archieffoto NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch© Archieffoto

Suzanne Rijnja
Heerhugowaard

De 24-jarige pakketbezorgster die op 7 september werd gegijzeld in Heerhugowaard zat waarschijnlijk zelf in het complot. De politie heeft de vrouw uit Medemblik aangehouden.

De verdachte zelf belde de politie om melding te maken van haar gijzeling. Op de Toermalijn in Heerhugowaard zou een man in donkere kleding in haar bus zijn gestapt. Hij zou haar hebben bedreigd en hebben meegenomen naar een andere locatie, waar de postpakketten werden overgeladen naar een ander voertuig. Daarna reed hij met het ’slachtoffer’ naar Geestmerambacht in Langedijk.

De politie heeft na de melding nog naar de daders gezocht met onder andere speurhonden, maar ze waren al gevlogen. Tijdens het onderzoek kreeg de politie het vermoeden dat alles in scene is gezet en de postbezorgster zelf een rol heeft gespeeld bij de beroving.

De vrouw is op 20 september aangehouden op verdenking van diefstal en verduistering in dienstbetrekking. Ze zit vast en op 6 oktober beslist de rechtbank of ze langer vast blijft zitten.

De politie denkt dat er meerdere daders achter de gijzeling zitten, dus sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees ook:

Bezorgster (24) krijgt de schrik van haar leven. Ze wordt gegijzeld, van alle pakketten in haar bestelbus beroofd en op de parkeerplaats van een natuurgebied achtergelaten

Recherche denkt dat er meerdere daders zitten achter de gijzeling van een pakketbezorgster (24) en het leegroven van haar bus. Maar wie?

Vreselijk, zeggen de buurvrouwen, over de overval op ’hun’ pakketbezorgster. ’Zo’n lief, altijd vriendelijk en vrolijk kind. Dat haar dat nou moet overkomen’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.