’Het wordt een hels karwei voor SDOB om kampioen te worden’, beseft routinier Wout Schipper

Ron Weinbrecher

Zijn hele leven voetbalt hij al voor SDOB. Wout Schipper (30), sportleraar in Amsterdam, ziet zijn team dit seizoen in de top van de vierde klasse eindigen. ,,Met hopelijk een promotie als beloning.”

In de nieuwe 3-5-2 hype vertolkt de routinier de rol van ‘wingback’. Schipper denkt dat het een hels karwei wordt om kampioen te worden in 4B. ,,Ploegen als Fortuna Wormerveer schat ik hoog in.” Na de eerste zege (1-8) bij RCZ staat zaterdag het duel tegen Blauw Wit Wormerveer op het programma. Hoe ver is SDOB en kent hij de kwaliteiten van streekgenoten Monnickendam en Ilpendam?

SDOB - Blauw Wit W

,,Ik heb nog nooit tegen Blauw Wit gespeeld. Ik ken de tegenstander niet, maar ga uit van onze eigen kwaliteiten. We zijn goed in vorm en draaien prima. Thuis horen wij ook te winnen. Ik voorspel een 3-1 zege. Het is een beetje scorebordjournalistiek, want de verhoudingen in de vierde klasse kan ik nog niet helemaal inschatten. Gezien onze ambitie is winst gewoon noodzakelijk. Ik verwacht zaterdag veel van aanvaller Rick Boes. Hij scoorde afgelopen zaterdag niet en is enorm gebrand om dat in de komende wedstrijd wel te doen. Met mij als wingback? Ja, dat vermoed ik wel. Het is natuurlijk een hype, omdat er veel wordt gesproken over 3-5-2, maar het is een systeem dat bij ons wel werkt.”

Monnickendam – Zwaluwen’30

,,Zoals Monnickendam het in de afgelopen jaren heeft gedaan, willen wij het ook doen. Langzaam omhoog klimmen in het zaterdagvoetbal. Het is toch knap dat Monnickendam nu in de eerste klasse speelt. De resultaten in de voorbereiding waren niet zo goed, maar de eerste competitiewedstrijd werd wel gewonnen. Zwaluwen’30 ken ik niet zo goed. Het is een schot in het duister, maar ik ga voor een gelijkspel: 1-1.”

Ilpendam – RCH

,,Ilpendam heeft een enorme veeg gekregen van Swift (7-0), en ik vraag me af of die ploeg daar zondag van is hersteld. Tegenstander RCH is voor mij onbekend, maar heeft de eerste wedstrijd gewonnen van Purmerend en dat is een goede ploeg. Ilpendam gaat dus zeker niet winnen. Ik hoop dat de ploeg een puntje pakt, maar ik ga uit van een 1-2 zege voor RCH.”

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Wout Schipper (SDOB)

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen