Nog één keer naar de mis in de H. Familiekerk in Soest? Zondag is de laatste kans, daarna gaat de kerk echt dicht [video]

De H. Familiekerk.

De H. Familiekerk.© Arhieffoto STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN

Eric Lorier
Soest

Het heeft door alle coronaperikelen wat langer geduurd dan oorspronkelijk was bedacht, maar zondag gaat het dan toch echt gebeuren: de allerlaatste viering in de H. Familiekerk aan de Willibrordusstraat in Soest-Zuid. De verkoop van het gebouw is al in volle gang, deze maand wordt als het goed is bekendgemaakt wie de nieuwe eigenaar wordt.

De katholieke Martha en Maria Parochie trekt de kerkdeur niet in stilte achter zich dicht. Zondagmiddag wordt in stijl afscheid genomen van het markante kerkgebouw. Iedereen die zich op enigerlei wijze betrokken voelt bij de H. Familiekerk is uitgenodigd om het afscheid mee te ’vieren’.

Zondag vanaf één uur is er voorafgaand aan de eigenlijke slotviering nog één keer de gelegenheid om door de H. Familiekerk te lopen en elkaar te ontmoeten.

Om twee uur is de slotviering in de Familiekerk waarin leden van het pastoraal team zullen voorgaan. Vanuit deze viering worden het Allerheiligste, het Evangelieboek en de H. Oliën door de voorgangers plechtig de kerk uitgedragen en in een koets vervoerd naar de HH. Petrus en Pauluskerk, waar de viering beëindigd zal worden.

In het parochiecentrum naast de Petrus en Pauluskerk aan de Steenhoffstraat in Soest is vanaf half vier nog een informeel samenzijn. Met het sluiten van de Familiekerk is de Petrus en Pauluskerk nog de enige katholieke kerk in Soest.

De slotviering wordt ook live uitgezonden via internet. De livestream van de dienst is zondag hier te bekijken.

De Historische Vereniging Soest/Soesterberg heeft een filmpje online gezet van de bouw en inwijding van de kerk in 1939:

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen