Yassine Zakir vraagteken bij Telstar richting uitwedstrijd tegen FC Den Bosch

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Uiteraard was Andries Jonker als trainer van Telstar tevreden over de 1-0 overwinning op Jong AZ. Jonker meent dat zijn ploeg wel beter moet leren doseren.

Tegen toenmalig koploper Jong AZ, de wedstrijd waarbij bondscoach Louis van Gaal voor het goede doel eenmaal op de bank zat als hoofdtrainer, schoot Telstar vorige week vrijdag voortvarend uit de startblokken. ,,De eerste helft was heel behoorlijk maar we hebben onszelf toen wel iets voorbij gelopen. We zochten met elke bal de mogelijkheid om een goal te maken. Soms moet je jezelf ook rust gunnen.”

Vrijdagavond reist Telstar af naar de hoofdstad van Noord-Brabant voor een duel met FC Den Bosch. Jonker vindt die club vergelijkbaar met Telstar. ,,Ook zij hebben niet veel middelen en moeten creatief zijn. Zij lossen dat op dankzij het netwerk van de trainer Jack de Gier en huren spelers van hoger aangeschreven clubs. Ze hebben twee keer meer verloren dan wij maar wij hebben de indruk dat ze wel meer punten hadden kunnen pakken. Bovendien worden ze thuis gesteund door een vaste kern supporters.”

Yassine Zakir kampt met lichte klachten. Zijn inzetbaarheid is een vraagteken. Roman Tugarinov traint weer met de groep mee maar is niet inzetbaar. Ook Marouan el Ouardani is nog geblesseerd.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen