Telstar en FC Volendam spelen derby in regenboogtenues [video]

ANP
Velsen

De voetballers van Telstar en FC Volendam dragen op vrijdag 15 oktober in de onderlinge derby regenboogshirts. De tenues zijn gemaakt in het kader van de zogeheten All Together Challenge. In het weekeinde na de internationale Coming Out Day (11 oktober) wordt op de Nederlandse voetbalvelden de boodschap uitgedragen dat "iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden".

Telstar en Volendam hebben dezelfde kledingsponsor. Die heeft het witte thuisshirt van de club uit Velsen-Zuid en het zwarte uittenue van Volendam voorzien van regenboogkleuren.

Algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar en vicevoorzitter Jan Smit van Volendam presenteerden de shirts in een video samen met Louis van Gaal, die vorige week eenmalig op de bank zat bij Telstar. "Of ik kom kijken? Ik zou wel willen, maar ik heb dan net een interlandserie achter de rug", zegt de bondscoach van Oranje tegen de Volendamse zanger. "Ik weet niet hoe ik er dan voor sta."

De KNVB roept alle amateurclubs op om mee te doen aan de All Together Challenge. In het betaalde voetbal staan bij de wedstrijden op 15, 16 en 17 oktober hoekvlaggen in de regenboogkleuren en de scheidsrechters hebben een regenboogspeldje op hun tenue. Alle aanvoerders dragen een band met de tekst OneLove. "Het is een boodschap die helaas bijzonder actueel en noodzakelijk is", aldus de KNVB.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen