Waarmee haal je jongeren naar de stad? Alkmaar Prachtstad presenteert de eerste TikTokTour van Nederland

De TikTokTour op de Appelsteegbrug bij het Huis met de Kogel.© Foto: Alkmaar Prachtstad

Rob Bakker
Alkmaar

Vinden jongeren een virtuele stadstour saai? Volgens Alkmaar Prachtstad niet met de ’TikTokTour’, vijf korte filmpjes op bekende toeristenlocaties in de binnenstad. Deze maand wordt ermee begonnen.

Waarmee Alkmaar de eerste gemeente in het land is die voor de stadspromotie Tiktok gebruikt. Tiktok is het vooral bij jongeren razendpopulair socialmediaplatform waarop korte video’s gemaakt en gedeeld kunnen worden.

Volgens Melanie Goudsblom, marketingmanager bij Alkmaar Marketing is de TikTokTour niet alleen voor jonge bezoekers maar ook voor jongeren uit Alkmaar bedoeld. ,,We willen ze bereiken dat ze Alkmaar gaan ontdekken en zo ook iets van onze historie meepikken.”

Video’s

De TikTok tour bestaat uit vijf verschillende video’s langs verschillende cultuurhistorische plekken in de stad, waaronder de Visbanken en de Molen van Piet. De tour bevat in thema gemaakte dansjes en er wordt op de plattegrond achtergrondinformatie gegeven over de locaties.

De plattegrond van de TikTokTour is te vinden op www.alkmaarprachtstad.nl/tiktoktour, bij de VVV Alkmaar en diverse horecazaken langs de route. Volg @alkmaarprachtstad op TikTok om de komende weken alle video’s te ontdekken. Jongeren kunnen hun eigen creaties delen met #TikTokTourAlkmaar. De leukste, origineelste of meest enthousiaste video wint een Alkmaars cadeau. De video’s staan ook op het Instagram kanaal van AlkmaarPrachtstad.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.