Waterschapspenning voor Rob Veenman, die al kwart eeuw de rol van dagelijks bestuurder vervult

Rob Veenman met de penning. Dijkgraaf Luc Kohsiek heeft ook nog bloemen voor de jubilaris.© Foto HHNK

Van onze verslaggever
Heerhugowaard

Rob Veenman heeft de Waterschapspenning van de Unie van Waterschappen uitgereikt gekregen.

Die eer was weggelegd voor de inwoner van Wijdewormer, lid van het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) namens Groen, Water & Land, omdat hij al 25 jaar de rol van waterschapsbestuurder vervult.

Hoogheemraad

In eerste instantie deed Veenman dit als heemraad van het Waterschap de Waterlanden, van 1 januari 1987 tot 28 juni 1999. Op 8 januari 2009 is hij benoemd als hoogheemraad bij HHNK, welke functie hij tot op heden bekleedt.

Dijkgraaf Luc Kohsiek uit Schoorl overhandigde Veenman de Waterschapspenning als blijk van grote waardering voor zijn jarenlange inzet voor het waterbeheer in Noord-Holland.

In een kwart eeuw heeft de Wijdewormer verschillende portefeuilles bekleed. Als heemraad bij de Waterlanden was hij verantwoordelijk voor grondzaken, algemene zaken en communicatie. Voor Hollands Noorderkwartier heeft hij zich jarenlang ingezet voor integraal waterbeheer en is hij momenteel verantwoordelijk voor waterveiligheid en (vaar)wegen.

Studententijd

,,Ik ben in de jaren zeventig in mijn studententijd betrokken geraakt bij de waterschapswereld en eigenlijk nooit meer weg geweest. Als waterschapsbestuurder kun je iets voor de maatschappij doen met mooie en vooral praktische zaken, zoals veilige dijken en schoon water’’, reageerde de jubilaris.

,,Dat is leuk, maar vooral ook heel nuttig werk. Ik hoop dan ook dat de waterschappen dat werk nog vele jaren mogen voortzetten en dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.