Tent Oktoberfest opgebouwd, schöne Dame of Herr brengt het bier en de prätzels

Een tent, twee festijnen.

Een tent, twee festijnen.© Foto Erna Faust

Gert van der Maten
Alkmaar

De tent waarin vrijdag, zaterdag en zondag het Alkmaarse Oktoberfest moet plaatsvinden verrijst momenteel op de Paardenmarkt.

Dat zou een festijn voor 800 bezoekers worden, maar na overleg met de gemeente mogen dat er nu 880 zijn. De coronaregels zijn namelijk versoepeld, en dat heeft er volgens organisator Jef Groot toe geleid dat niet maximaal twee derde van de tent bezet mag zijn, maar driekwart.

Het Oktoberfest wordt een zitfeest. Elk van de 110 tafels krijgt ’een schöne Dame of Herr toegewezen die voor de bediening zorgt. Volgens de huisregels op de website oktoberfestalkmaar.nl is het dragen van een Dirndl of Lederhosen verplicht.

Om misstanden als in 2015 -de laatste keer dat er een Oktoberfest was in Alkmaar- te voorkomen is het bier niet bij de toegangsprijs inbegrepen. In dat jaar was het bier al om 21.00 uur op waarna er met pullen werd gegooid.

Volgens Groot zijn er nog drie tafels beschikbaar, in alle van de drie categorieën één. Wie het dichtst bij het podium zit, betaalt het meest. Er zijn optredens van o.a. Mister Wunderbar, Chris Deluxe en Keven D. De entree is niet individueel, maar per tafel van acht. De prijzen zijn 280, 320 en 360 euro. Dat is inclusief diner.

Op 8 en 9 oktober wordt de tent op de Paardenmarkt opnieuw gebruikt. Dan is er het dancefeest Alkmaar Ontzet Paardenmarkt.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen