Drugswoning in Purmerend-Overwhere voor zes maanden gesloten: hennepkwekerij, boksbeugel en groot keukenmes aangetroffen

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Purmerend

Burgemeester Don Bijl heeft dinsdag een drugswoning aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend voor een periode van zes maanden gesloten.

De (koop)woning in de wijk Overwhere bevindt zich in een appartementencomplex en werd particulier verhuurd. In de woning werd een reeds geoogste hennepkwekerij en zes kilo hennepgruis aangetroffen. Het gruis, dat wordt gebruikt om wietolie mee te maken, heeft een geschatte waarde van meer dan 20.000 euro.

Daarnaast werd in de woning een boksbeugel aangetroffen en een groot keukenmes dat naast de voordeur werd bewaard. Er was volgens de gemeente sprake van gevaar voor de omgeving doordat er illegaal elektriciteit werd afgetapt. Daarnaast was sprake van overlast voor omwonenden en bijkomend gevaar omdat de kwekerij in een appartementengebouw was gestart. Vanwege deze verzwarende omstandigheden wordt de woning voor zes maanden gesloten in plaats van de standaard drie maanden.

De burgemeester is volgens de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen