Regenboogvlag vindt gretig aftrek. Kleinste plattelandsgemeente West-Friesland omarmt lhbti-gemeenschap

Wethouder Rabella Wiersma-de Faria( rechts) reikt de regenboogvlag uit aan Tokoloco Fashion in Spanbroek.

Wethouder Rabella Wiersma-de Faria( rechts) reikt de regenboogvlag uit aan Tokoloco Fashion in Spanbroek.© Foto Mediahuis

Coen van de Luytgaarden
Opmeer

In Opmeer zijn de afgelopen weken meer dan tweehonderd regenboogvlaggen verstrekt aan bewoners. ,,Wij zijn uiterst tevreden met zo’n grote respons’’, aldus wethouder Rabella Wiersma-de Faria.

Volgens haar is de animo in de kleinste plattelandsgemeente van West-Friesland illustratief voor de grote tolerantie. ,,Zeker als je nagaat welke ophef er onlangs in Amsterdam is geweest. Dan vind ik dit een heel mooi resultaat’’, aldus de portefeuillehouder kunst en cultuur.

(Tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Rabella Wiersma-de Faria van Opmeer prijst de tolerantie van inwoners.

Wethouder Rabella Wiersma-de Faria van Opmeer prijst de tolerantie van inwoners.© Foto Mediahuis

Ze doelt op de recente commotie waarbij een directe link werd gelegd tussen vermoedelijke brandstichting van een appartementencomplex en de hier woonachtige lhbti-gemeenschap.

Steeds meer gemeenten in West-Friesland dragen het principe van de regenboogvlag actief uit en stimuleren inwoners dat ook te doen.

Er lopen inmiddels afspraken met voetbalvereniging VVS’46 in Spanbroek die binnenkort de regenboogvlag krijgt uitgereikt. Dat gebeurt middels een symbolische overdracht waarmee de sportclub aangeeft dat iedereen, ongeacht welke geaardheid, welkom is bij deze vereniging.

(Tekst gaat door onder de foto)

Steeds meer gemeenten nemen een ’Regenboogzebrapad’ in gebruik zoals in Alkmaaar het geval is.

Steeds meer gemeenten nemen een ’Regenboogzebrapad’ in gebruik zoals in Alkmaaar het geval is.© Foto JJfoto Jan Jong

Niet alleen particulieren, ook middenstanders omarmen de lokale lhbti-gemeenschap in Opmeer. Zo hebben veel winkeliers de vlag aangeschaft en dragen zij die waar mogelijk actief uit. Onder hen de Tokoloco Fashion in Spanbroek.

West-Friese gemeenten trekken gezamenlijk op bij de Regenboogweek die van 10 tot en met 17 oktober plaats heeft. Hierbij worden op lokaal niveau tal van initiatieven ontplooid met het oog op tolerantie in de breedste zin van het woord.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen