Verhuizing Texelse Bierbrouwerij gaat niet door. Brouwerij en proeflokaal blijven gevestigd op huidige locatie in voormalige melkfabriek

Cor Honkoop en Maurice Diks tekenen de huurovereenkomst.© Foto Texelse Bierbrouwerij

Anja Roubos
Oudeschild

De Texelse Bierbrouwerij ziet af van het nieuwbouwplan op het bedrijventerrein aan de Laagwaalderweg in Oudeschild. De brouwerij vestigt zich permanent op de huidige locatie aan de Schilderweg.

Met pandeigenaar Maurice Diks is een langdurige huurovereenkomst gesloten. Daarmee is volgens algemeen directeur Cor Honkoop de ambitie om op Texel te blijven zekergesteld. Hij benadrukt dat Tesselaar Familiebrouwerij Diks en de Texelse Bierbrouwerij geen relatie met elkaar hebben en elk zelfstandig blijven opereren.

De Texelse Bierbrouwerij gaat volgens Honkoop fors investeren in het optimaliseren en verduurzamen van de bestaande brouwerij, die al vanaf het begin in 1994 gevestigd is in de voormalige melkfabriek aan de Schilderweg.

,,We blijven ons gehele assortiment op Texel brouwen en kunnen onze gasten een nog mooiere beleving gaan bieden in ons proeflokaal’’, aldus de directeur.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.