Ajaxtrainer Ten Hag vindt dat doelman Pasveer op hoger niveau moet acteren

Remko Pasveer.

Remko Pasveer.© FOTO ANP

Jeroen Kapteijns
Amsterdam

Ondanks de kritiek die doelman Remko Pasveer krijgt, is Ajax-trainer Erik ten Hag niet ontevreden over Pasveer. Hij vindt wel dat de tukker zich moet verbeteren.

De eerste doelman van de Amsterdammers, Maarten Stekelenburg, heeft nog altijd last van een liesblessure. De blessureproblemen van Stekelenburg bieden Remko Pasveer de kans om zich te laten zien onder de lat bij Ajax.

Hoger niveau

,,Je ziet dat Pasveer zich moet aanpassen, maar dat is ook logisch. Vorig seizoen was hij na Stekelenburg de beste keeper in de eredivisie en dat vind ik nog steeds. Alleen moet hij wel op hoger niveau gaan acteren. Hij zal die stap moeten gaan zetten. Ik zie hem daarmee aan de gang zijn en ik zie hem ook die progressie maken. Zoals je weet, zijn we allemaal ongeduldig. We willen dat heel snel. Het is een fantastisch mooie uitdaging voor hem om die stap te gaan zetten en we hebben er alle vertrouwen in dat hij dat gaat doen.”

De 37-jarige doelman werd afgelopen zomer overgenomen van Vitesse als achtervang voor Stekelenburg en heeft al vijf duels in Ajax-1 achter zijn naam. Ten Hag ziet de hoge leeftijd van Pasveer niet als een belemmering voor de doelman om nog progressie te boeken.

,,Ook op die leeftijd kan dat nog. Daar ben ik van overtuigd. Dat heeft niks met leeftijd van doen. Het gaat om sneller situaties doorzien. Hij komt ook in een nieuwe ploeg, waar hij de spelers en de specifieke kwaliteiten van de spelers moet leren kennen. Zeker het samenspel met de laatste linie is erg van belang.”

Spelhervattingen

Waar Pasveer kritiek oogstte voor de gemakkelijke tegengoal die hij incasseerde in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal, daar maakte hij ook indruk met snelle spelhervattingen, waarmee hij aan de basis van een goal stond. ,,Dat was fantastisch van hem. Dat is ook een van zijn grote kwaliteiten”, aldus Ten Hag, die weer kan beschikken over Davy Klaassen en Devyne Rensch.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen