WerkSaam Westfriesland sluit zich aan bij Global Goals Verenigde Naties

Global

Global

Leo Blank
Hoorn

WerkSaam Westfriesland heeft zich aangesloten bij het internationale programma Global Goals van de Verenigde Naties (VN).

Namens de gemeenten onderschrijft het bedrijf de ontwikkelingsdoelen die bijdragen aan duurzaamheid, inclusiviteit en circulariteit. Dat moet er toe bijdragen om van de wereld een betere plek te maken.

WerkSaam doet mee aan het programma Gemeenten4GlobalGoals van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Hoorn is als enige gemeenten in West-Friesland ook hierbij aangesloten. De verjaardag van de Global Goals van de VN is jaarlijks op 25 september.

Volgens directeur Marjolijn Dölle van WerkSaam draagt haar bedrijf de uitgangspunten van Global Goals al sinds 2019 uit: ,,In ons strategisch plan staat de betekeniseconomie centraal. Winst maken is prima, als een deel daarvan ook ten goede komt aan de samenleving. Maatschappelijk ondernemen, waarbij ook oog is voor duurzaamheid, gelijke kansen voor iedereen en circulair gebruik van materialen.”

Vandaar dat het bedrijf, dat onder meer bemiddelt bij werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bewust samenwerkt met partners die op dezelfde golflengte zitten. Daarnaast stimuleert WerkSaam ondernemers in de regio om ook een bijdrage te leveren.

Leo Blank

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen