Rinus van Kalmthout valt uit in laatste race van het IndyCar-seizoen maar er is ook goed nieuws: Hoofddorper rijdt ook volgend jaar voor Ed Carpenter Racing

Long Beach

Rinus van Kalmthout (21) rijdt ook in 2022 voor Ed Carpenter Racing in de IndyCar Series. In de laatste race van het IndyCar-seizoen viel hij zondag teleurstellend uit.

De coureur uit Hoofddorp reed dit jaar zijn tweede seizoen in de Amerikaanse koningsklasse van de racerij. Zijn beste prestatie tot nu toe is de overwinning tijdens de Grand Prix op het Formule 1-circuit van Indianapolis in mei. Tijdens de kwalificatie van de Indy 500, de grootste en belangrijkste race van het jaar in de Verenigde Staten, maakte hij bovendien indruk door zich als tweede te kwalificeren. In de race eindigde hij als achtste.

Van Kalmthout is blij met het nieuwe contract. ,,In elke discipline hebben we onszelf kunnen bewijzen. De tweede seizoenshelft verliep qua resultaten minder voortvarend, vanwege ongelukkige strategische keuzes en soms gewoon pech. Mijn doel is om het team maximaal te motiveren om tijdens de komende winter samen de aandachtspunten onder handen te nemen, zodat we het hele seizoen 2022 door constant kunnen presteren.”

Voor 2022 legt Van Kalmthout de lat nog hoger. ,,Onze doelen zijn duidelijk: we willen volgend jaar strijden met de kampioenschapskandidaten, nog vaker op het podium staan en races winnen. Al zijn we niet het grootste team, er zit veel potentie in ons totaalpakket. De teaminterne sfeer bij ECR draagt bij aan onze motivatie – het voelt als een vriendenclub die voor elkaar door het vuur gaat, met als inzet het scoren van de best denkbare resultaten.”

Van Kalmthout kende de laatste maanden veel tegenslag en hoopte in Californië het seizoen positief af te sluiten. Van Kalmthout moest als 24e starten op het stratencircuit. Hij klom op naar een tiende positie maar moest opgeven door een probleem met de auto. Colton Hertha won de race. De Spanjaard Alex Palou kroonde zich tot kampioen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen