Volleyballers Huizen rechten de rug, Sovoco weet prima debuut geen vervolg te geven

Michiel Koster kijkt zittend op de grond toe hoe Marlison Kleinmoedig uithaalt.

Michiel Koster kijkt zittend op de grond toe hoe Marlison Kleinmoedig uithaalt.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks

Jonathan van Haaster
Huizen

De volleyballers van Huizen hebben zich knap hersteld van hun nederlaag tegen Reflex. Zaterdag was Madjoe de tegenstander in poule A van de topdivisie, maar zij konden de Huizers weinig pijn doen: 25-12, 25-22, 25-22.

Tot tevredenheid van coach Albert Cristina werd een vroege voorsprong in de eerste set rap vergroot en werd die overtuigend binnengehaald. „We begonnen gelijk scherp en agressief. In de tweede set werden we gemakzuchtiger en dat zorgde voor slordigheden.”

Het mindere spel leidde tot een spannendere tweede set, maar uiteindelijk zagen de toeschouwers dat ook die set werd gewonnen: 25-22. In de derde set stond de ploeg van Cristina vier punten achter, maar kwam Huizen knap terug: 25-22. „Ik ben blij met het vertoonde spel en de veerkracht die we hebben getoond.”

De topdivisionist speelde het duel met slechts zeven spelers. „Een geweldige teamprestatie”, vond Cristina dan ook. „Ik heb mijn ploeg gecomplimenteerd. Tegelijkertijd weten we dat we pas net zijn begonnen. Het is aan ons om van week tot week te leven en onze dingen te blijven verbeteren.”

In poule B van de topdivisie hoopte Sovoco de uitstekende seizoenstart een goed vervolg te geven. Op bezoek bij VV Utrecht ging het echter mis: 25-14, 25-16, 22-25, 25-13.

Sovoco begon vorige week uitstekend, met een afgetekende 3-1 overwinning op Compaen. In de Domstad bleek het echter een stuk lastiger om een resultaat te behalen, zag ook trainer Brad Taylor. „Vanaf het eerste moment zaten we niet in de wedstrijd. Onze passlijnen waren niet goed en als ze dat wel waren, maakten we ergens anders wel een fout.”

Nieuw elan

Toch leek het tij in de derde set nog even gekeerd te worden. Daarin wisselde Taylor vier van zijn zes spelers, hetgeen het energieniveau in zijn ploeg goed deed. „Helaas ging het in de vierde set weer zoals in de eerste twee”, baalde Taylor.

Toch waren er ook lichtpuntjes. Zo was de service van het 17-jarige talent Marijn ten Berge uitstekend en was het spel zo slecht nog niet. „Het voelde alsof ik als coach verder weinig kon toevoegen. Daarom gaan we maandag zonder gezeur en met een glimlach verder trainen.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen