Huizenbrand Zwaag dinsdagavond op tv in Opsporing Verzocht

De door brand verwoeste woningen aan het Hoefblad in Zwaag moeten nog worden hersteld.© Foto Mediahuis / Cees Beemster

Cees Beemster
Zwaag

Bijna vier maanden na de opzettelijke brand aan het Hoefblad in Zwaag, waarbij meerdere huizen zijn verwoest, komt dit inferno op televisie. Het AvroTros-programma Opsporing Verzocht besteedt deze dinsdagavond vanaf 21.20 uur aandacht aan de zaak.

De politie heeft nog altijd geen aanhouding in de zaak verricht. Gehoopt wordt dat de televisie-aandacht alsnog de gouden tip oplevert. Bij de brand raakten vier huizen onbewoonbaar en nog meer huizen beschadigd.

De brand ontstond in de nacht van 1 op 2 juni bij de auto onder de carport van Hans Hooisma, waarna het vuur in rap tempo oversloeg naar de auto hiernaast en de naastgelegen woningen.

Buren hoorden die nacht gerommel en jongens die ’pas op’ riepen. Op camerabeelden is bovendien vastgelegd dat vlak voor de brand een persoon heen en weer loopt in de straat. De politie, die ook uitgaat van brandstichting, plaatste deze camerabeelden op de website Politie.nl om deze man te spreken te krijgen. Niet vaststaat dat deze man de dader of een getuige is. Na de brand werd in één van de getroffen woningen ook nog ingebroken.

De man op de camerabeelden heeft zich niet gemeld en ook zijn geen gegevens over hem door anderen aan de politie verstrekt. De politie gaat de zaak nu opnieuw onder de aandacht van het publiek brengen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Voor de uitzending is onder meer met een bewoner van de verwoeste woningen gesproken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen