Jos Verstappen keert terug als coureur bij Noord-Hollands team GP Elite

Erik van Haren
De Rijp

Jos Verstappen keert komende winter voor even terug als coureur. De 49-jarige vader van Max doet samen met onder anderen zijn protegé Thierry Vermeulen in een Porsche van het Noord-Hollandse team GP Elite in januari mee aan de 24 Uur van Dubai.

Samen met nog twee andere coureurs rijden Verstappen senior en Vermeulen, zoon van Verstappens manager Raymond Vermeulen, in een Porsche GT3. Vermeulen komt dit jaar uit in de Porsche Carrera Cup Benelux en wordt gecoacht door Verstappen. Vorige week won hij nog een race in Assen. De bekende zakenman Michel Perridon is de voornaamste sponsor van Vermeulen (19).

„Ik vind het leuk om een keer te doen en voor Thierry is het goed om nog meer ervaring op te doen”, aldus Verstappen. „Dit kwam voor ons allemaal mooi uit. Ik weet nog niet of het eenmalig is of dat het een vervolg krijgt. Ik wil eerst zien of dit bevalt.”

De 24 Uur van Dubai wordt verreden op 14 en 15 januari 2022.

Jos en Max Verstappen maken vaak gebruik van de diensten van GP Elite, dat niet alleen een team is, maar ook raceauto’s voor haar klanten in onderhoud heeft. Zo prepareert het bedrijf uit De Rijp verschillende wagens waarmee vader en zoon in hun vrije tijd mee racen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen