15-jarige jongen op fiets aangevallen en gestoken in Hoogkarspel, politie is op zoek naar twee daders

Internetredactie
Hoogkarspel

Een 15-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een aanval met vermoedelijk een mes op de Noordervoert in Hoogkarspel. Zijn fiets werd daarbij gestolen. De politie is op zoek naar twee jeugdige daders.

De jongen meldde zich rond 0.45 uur bij de ambulancepost. Hij fietste even daarvoor met een vriend achterop op de Noordervoert toen hij door twee jongemannen werd aangevallen. Het slachtoffer werd daarbij gestoken, vermoedelijk met een mes. De twee aanvallers gingen er daarna vandoor, één van hen op de fiets van het slachtoffer.

De 15-jarige jongen is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. Naar de daders wordt gezocht. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Gewelddadige straatroof

Een eveneens 15-jarige jongen werd donderdagmiddag slachtoffer van een gewelddadige straatroof in de Piet Smitstraat in Enkhuizen. Hij werd door de daders met een mes een steegje in gedwongen en daar van zijn bezittingen beroofd. Daarbij werd hij ook geslagen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen