Ongeval met keeper nog te veel tussen de oren bij SV Beverwijk: club verliest dik van Koninklijke HFC zat

Henny Beijer
Beverwijk

In een wedstrijd waar de selectie van Beverwijk volgens trainer Ferenc van den Broek even helemaal geen zin in had, vielen zaterdagmiddag liefst negen doelpunten. Koninklijke HFC zaterdag won met 7-2.

„Ik zag dat de gebeurtenissen van vorige week, waarbij onze keeper en een speler van FC Velsenoord zwaar letsel opliepen, bij de jongens nog flink tussen de oren woekerde”, aldus Van den Broek na de 2-7 nederlaag. Als het aan hem had gelegen was deze week ook even overgeslagen, bekent de oefenmeester. „Dat we goed kunnen voetballen hebben we laten zien in de voorbereiding. Daar lag het dus niet aan. Er speelden te veel dingen, jongens waren niet zichzelf. Het was gewoon nog niet verwerkt allemaal.”

Lees ook: Streekderby tussen Beverwijk en Velsenoord wordt al snel een nachtmerrie: wedstrijd gestaakt en twee spelers in het ziekenhuis. Een reconstructie

Bij rust keek de thuisploeg al tegen een 1-3 achterstand aan tegen wat Van den Broek typeert als ’een heel aardig team’. Voor Beverwijk had Ryan Schelvis gescoord. Zijn collega Hans Bakker deed dat na rust ook, maar dat kon de stevige nederlaag niet voorkomen.

„Hun derde doelpunt viel te snel na onze aansluitingstreffer. Dan knakt er toch iets. Hoewel ik na rust bij vlagen wel iets terugzag van de spirit en het samenspel waartoe we ook in staat zijn.” Maar dat is dan onder gewone omstandigheden, niet als een aantal spelers er niet met het koppie bij is. „Als je dan ook nog een paar doelpunten meer om je oren krijgt, dan is het natuurlijk ook wel over.”

Beverwijk-Kon. HFC zat. 2-7. Goals Beverwijk: Bakker en Schelvis.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen