Hoewel de Alkmaarse Ceder (13) niet naar Parijs mag voor het Junior Eurovisie Songfestival, blijft ze vrolijk: ’Ik ben superblij met het optreden’

Ceder uit Alkmaar deed mee met het Junior Songfestival

Ceder uit Alkmaar deed mee met het Junior Songfestival© Archieffoto Erna Faust

Suzanne Rijnja
Alkmaar

Het is jammer, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De vrolijke Ceder Zwagerman (13) is vooral heel blij met hoe het optreden bij het Junior Songfestival is gegaan. „En ik vind het ook heel leuk voor Ayana dat ze heeft gewonnen.”

Zaterdagavond was de landelijke finale van het Junior Songfestival. De winnaar mag in december Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Parijs. Uiteindelijk wist de Bussemse Ayana de vakjury, kinderjury en kijkers thuis te overtuigen met het liedje Mata Sugu Aõ Ne.

Dat betekent dat de Alkmaarse Ceder en haar meidengroepje Melody niet door zijn. Maar dat optreden in Ahoy pakt niemand meer van ze af. Ceder is een echt podiumdier en trots op het optreden in de finale. Het was de beste keer van allemaal, zegt ze. „We werden elk optreden beter.”

Ceder heeft de dagen tot de finale afgeteld, maar op het moment zelf wist ze de zenuwen onder bedwang te houden. „Het was spannend, maar het ging allemaal zo snel. Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar niet zo erg dat ik niet meer kon zingen.”

Na de show hebben de meiden van Melody samen met andere kandidaten nog een feestje gevierd in het hotel. „Heel erg gezellig. We gaan komende week overleggen of we doorgaan met groep.”

Lees ook: Ceder (13) heeft al de hele week kriebels in haar lijf. Zaterdag, dan is haar dag. Dan zingt en danst ze live op tv in de finale van het Junior Songfestival [video]

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen