Westfriesland SEW moet nog wennen aan de favorietenrol, maar wint wel van DSVD

Tegen DSVD kon SEW weer beschikken over Alyssa Alings.

Tegen DSVD kon SEW weer beschikken over Alyssa Alings.© Foto Orange Pictures/Marcel ter Bals

Robin Kaandorp
Deurningen

De score viel wellicht wat magertjes uit, maar de zege van Westfriesland SEW op DSVD kwam nooit in het geding. ,,Want we waren op alle fronten beter”, sprak trainer Arthur Langedijk klare taal. Het werd 26-30.

Dat de bezoekers niet makkelijk over de thuisploeg uit het kleine Twentse dorp Deurningen heen liepen was volgens Langedijk wel te verklaren. ,,Dit soort wedstrijden is nu eenmaal altijd lastig. Het is toch een lange reis die kant op, met onderweg ook nog eens een file, en dan kom je aan in een sporthal met een weinig aantrekkelijke ambiance. En dan spelen we ook nog eens tegen een tegenstander die helemaal niets te verliezen heeft omdat wij de favoriet zijn. Zij konden dus frank en vrij spelen.”

Het is een gegeven waar niet alleen de ploeg van Langedijk ’last’ van heeft. ,,Kijk maar naar VZV, dat uit bij BFC zelfs gelijk speelt. Die ploeg had te maken met vergelijkbare omstandigheden. Dus je zult dit seizoen zien dat het in uitwedstrijden bij sommige kleine teams lastig winnen is. Daar zul je heel scherp moeten zijn.”

Positief nieuws voor de ploeg uit Nibbixwoud is dat Alyssa Alings dit weekend haar rentree maakte. ,,Al heeft zij nog wat trainingsachterstand.” Tess Ammerlaan ontbrak echter met een knieblessure. ,,We waren met een betrekkelijk kleine groep die kant opgegaan en speelden op zich zeker geen slechte wedstrijd, al wisten we nooit echt heel veel afstand te nemen.”

DSVD slaagde er zelfs een keer in het gat tot twee treffers terug te brengen. Al raakten de bezoekers daar niet van in paniek. ,,Maar wat gewoon heel erg wennen is voor deze ploeg is dat wij als favoriet aan de wedstrijd beginnen. Dat is iets wat in de afgelopen seizoenen veel minder of niet het geval was en dat is een rol waar we nog in moeten groeien. Dat is duidelijk.”

Daar kunnen de handbalsters zich de komende weken verder in ontwikkelen. ,,Want dan spelen we tegen Kwiek en V&L. En ook die teams zullen zonder druk tegen ons spelen. Elk punt dat zij tegen ons pakken is voor al een succes. Maar die wedstrijden zullen we wel gewoon moeten winnen. Dat is de druk die ik het team en ook mezelf opleg.”

Handbal eredivisie

DSVD-SEW 26-30

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen