Flinke file op de A7 tussen Purmerend-Zuid en knooppunt Zaandam

File door afsluiting A8.

File door afsluiting A8.© archieffoto

Koos Reitsma
Zaandam/Purmerend

Flinke files op de A7. Vanaf Purmerend-Zuid tot Zaandam is sprake van langzaam rijdend of stilstaand verkeer. En vanuit Zaandam is er veel vertraging richting A10.

Er vinden dit weekeinde werkzaamheden plaats op de A8, waardoor de weg gedeeltelijk is afgesloten. Bovendien is de Coentunnel deels afgesloten, en heeft de politie tot in de middag onderzoek gedaan op het weggedeelte tussen knooppunt Zaandam en Amsterdam. Daar waren zaterdagochtend drie auto’s op elkaar gebotst.

Rond vijf uur stond op de A7 tussen Purmerend en Zaandam een file van 9 kilometer. De ANWB meldde toen een vertraging van 43 minuten.

De A8 is dit weekend afgesloten van knooppunt Zaandam in de richting van Assendelft. Rijkswaterstaat gaat het uitspoelen van zand onder het wegdek repareren.

De sluiting van het traject knooppunt Zaandam richting Assendelft betekent dat verkeer komend vanuit Amsterdam of Purmerend moet omrijden. Dat gebeurt voor het noordelijke verkeer door op de A7 de afslag Zaandijk-Wormer- Zaanse Schans te nemen. Via de Guisweg en rijdend langs Westzaan kan het verkeer verder richting Beverwijk/Heemskerk (zie kaartje).

Tussen Zaandam Zuid en Amsterdam vond zaterdagochtend bovendien een ongeval plaats. Door het ongeval op de A8 was ook daar de weg een tijdlang afgesloten. Er raakten drie personen gewond.

Lees ook: Drie gewonden bij kop-staartbotsing op A8 bij Westzaan, snelweg afgesloten in noordelijke richting

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen