Ruzie op de Engewormerbrug veroorzaakt zelfs file op de dijk. Door afsluiting A8 en Coentunnel zoeken automobilisten naar alternatieven

Twee automobilisten willen niet voor elkaar wijken, op de Engewormerbrug.

Twee automobilisten willen niet voor elkaar wijken, op de Engewormerbrug.© foto johan lok

Johan Lok
Engewormer

Op de dag dat Burendag moest zorgen dat mensen wat nader tot elkaar kwamen, was die vriendschap op de Engewormerbrug zaterdagmiddag even ver te zoeken.

Door de afsluiting van de A8 en de Coentunnel en ongevallen op de A8 bij knooppunt Zaandam en op de Provincialeweg, kwam het verkeer overal vast te staan. Eén van de sluiproutes was door de Engewormer. Twee auto’s stonden neus aan neus op de Engewormerbrug. De automobiliste komend van Wormer, wilde geen voorrang verlenen aan de automobilist die van de andere kant kwam. Geen van tweeën wilden ze vervolgens terug. Toen de man, die in zijn recht stond, uitstapte en aan de vrouw vroeg waar ze nou mee bezig was, bleek die op dat moment de politie te bellen.

„Toen ik dat hoorde, dacht ik bij mezelf: oké als je het zo wilt spelen, dan wacht ik hier wel tot de politie komt.” Even daarna zette de vrouw haar auto ineens in z’n achteruit. Wellicht was dat de tip die de politie haar gegeven had.

Langzaamaan kwam het verkeer richting Wormer weer op gang en ook het verkeer komend uit Wormer, onder aanvoering van de boze mevrouw, begon weer te rijden.

Lees ook: Flinke file op de A7 tussen Purmerend-Zuid en knooppunt Zaandam

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen