Wijkvereniging Hoep-Zuid viert Burendag met oud-Hollandse spelletjes

1 / 2
Van onze verslaggever

SchagenOp het schoolplein van het Clusius College is Burendag zaterdag gevierd met oud-Hollandse spelletjes. Zo’n zestig bewoners kwamen er op af, vertelt Karin van Lavieren van de activiteitencommissie van Wijkvereniging Hoep-Zuid.

Het is de tweede keer dat de wijkvereniging aan Burendag heeft meegedaan. De eerste keer stond in het teken van groen en duurzaamheid. Dit jaar werd er gekozen voor spelletjes. „We wilden iets eenvoudigs doen omdat we niet wisten hoe het zou gaan vanwege corona voorschriften.”

Met name het stokvangspel en het elektrische spiraal, die vermaard raakten door de vroegere grote spelshows op de televisie, waren populair bij de oudere bezoekers uit de wijk, zegt Van Lavieren.

De happening duurde van 10 tot 12 uur en daar had de organisatie bewust voor gekozen. Onder meer omdat veel kinderen weer zijn gaan sporten en ze zo toch nog even de tijd kregen om langs het schoolplein te komen voor een spelletje. Op de foto krijgen Sen en Finn, de twee kinderen van Kimberly en Tim, onderricht in het sjoelen.

Foto RedMouse

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.