D66 en PVV willen opheldering over uitspraken Keijzer over coronapas

Geert Wilders wil een spoeddebat aanvragen over de kwestie.

Geert Wilders wil een spoeddebat aanvragen over de kwestie.© ANP/HH

Zowel voor- als tegenstanders van het coronatoegangsbewijs in de Tweede Kamer willen opheldering over de uitspraken van demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). In De Telegraaf laat de bewindsvrouw weten bedenkingen te hebben bij de invoering van de coronapas.

Zowel voor- als tegenstanders van het coronatoegangsbewijs in de Tweede Kamer willen opheldering over de uitspraken van demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). In deze krant laat de bewindsvrouw weten bedenkingen te hebben bij de invoering van de coronapas.

Lees ook: Staatssecretaris Keijzer vindt invoering van coronapas eigenlijk niet uit te leggen. ’We moeten weer terug naar het oude normaal’

D66’er Jan Paternotte vindt de uitspraken van Keijzer „heel erg raar”, laat hij op Twitter weten. Het roept volgens hem veel vragen op. Hij wil dat zij uitleg komt geven in de Tweede Kamer. PVV’er Geert Wilders gaat een spoeddebat over de kwestie aanvragen. Keijzer laat volgens hem zien dat het kabinet verdeeld is over de coronapas.

Keijzer doet de uitspraken op de dag dat het coronatoegangsbewijs verplicht wordt om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en andere activiteiten. Ook een negatief testbewijs kan dienen als toegangsbewijs.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (een partijgenoot van Keijzer) en verantwoordelijk voor de invoering van het coronatoegangsbewijs zal niet reageren op de uitspraken van de staatssecretaris, laat zijn woordvoerder weten.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen