Zaalvoetballers FC Marlène drukken het gaspedaal even stevig in zetten streekgenoot White Stones daardoor meteen op ruime afstand

Mike Twisk van White Stones kan Younes Daari niet afstoppen.© Martin de Haan

Ton Rooseboom
Heerhugowaard

Vier jaar geleden, bij het debuut van White Stones in de eredivisie zaalvoetbal, verloor de Egmondse ploeg in de Waardergolf met 10-0 van FC Marlène. Vrijdagavond eindigde de ontmoeting tussen de streekgenoten in 9-4, uiteraard in Heerhugowaards voordeel.

Dat de thuisploeg dit keer niet de dubbele cijfers haalde had FC Marlène vooral te danken aan de eigen slordigheden bij de afwerking van de vele kansen in het eerste kwartier van de wedstrijd. Keeper Dex Riezenbos, de vervanger van de geblesseerde Stan Zwartkruis, kon voortdurend ingrijpen bij de pogingen van Marlène en zag ook schoten naast of over zijn doel verdwijnen. ,,Ik heb hem net een compliment voor zijn optreden gegeven’’, zei verliezend coach Rogier Bunink kort na afloop. ,,We wisten dat het hier voor ons een moeilijke avond zou worden, maar mede dankzij Dex bleven we in dat eerste kwartier goed op de been.’’

Na een fout van de ervaren Dennis de Waard - hij speelde de bal in de voeten van Younes Daari - was de goalie van White Stones voor het eerst kansloos, 1-0. De bezoekers toonden veerkracht en kwamen een paar minuten later langszij via Tom Groot, 1-1.

De gelijkmaker bleek het sein voor de spelers van FC Marlène om het gaspedaal even stevig in te drukken. Die tempoversnelling was de Egmonders te machtig. Na de 2-1 van aanvoerder Amir Molkarai knalde Stefan Dol de bal snoeihard op de paal om een minuut later de bal wel binnen te schieten. Vervolgens was de beurt aan Mo Darri, die met twee fraaie treffers het voortijdige verschil maakte. Vlak voor rust sputterde White Stones nog even tegen toen Mike Twisk op aangeven van Huib Sprenkeling de 5-2 mocht scoren.

In de tweede helft liep Marlène door doelpunten van Daari en Dol (beiden 2x) gestaag uit naar een 9-2 voorsprong. De aanhang ging er zeven minuten voor tijd vanuit dat opnieuw de dubbele cijfers gehaald zouden worden, maar er vielen enkel nog treffers aan de andere kant. Sprenkeling en Job Zentveld konden de eerste competitienederlaag voor White Stones van dit seizoen zo een draaglijker aanzien geven.

,,Voor ons is het zaak om goed ingespeeld te raken voor als het echte werk begint’’, verklaarde Molkarai namens FC Marlène. ,,Dit soort wedstrijden helpen daar bij.’’

FC Marlène - White Stones 9-4 (5-2). 10. Younes Daari 1-0, 14. Tom Groot 1-1, 16. Amir Molkarai 2-1, 18. Stefan Dol 3-1, 19. Mo Darri 4-1 en 5-1, 20. Mike Twisk 5-2, 22. Younes Daari 6-2, 23. Stefan Dol 7-2, 31. Younes Daari 8-2, 33. Stefan Dol 9-2, 35. Huib Sprenkeling 9-3, 39. Job Zentveld 9-4.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen