Merkel voert campagne voor Laschet: 'stem voor stabiliteit'

ANP Producties | Bron: ANP

De Duitse bondskanselier Angela Merkel voert de dag voor de parlementsverkiezingen nog campagne voor haar partijgenoot Armin Laschet. Ze prees hem in Aken als een "bruggenbouwer" die als deelstaatpremier met succes het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen heeft bestuurd.

"Het gaat er morgen om dat Duitsland stabiel blijft", zei Merkel tijdens een campagnebijeenkomst met Laschet. Die kan er volgens de laatste peilingen allerminst zeker van zijn dat zich straks de volgende bondskanselier kan noemen. Zijn conservatieve blok van zusterpartijen CDU en CSU ligt ongeveer 3 procentpunt achter op de centrumlinkse SPD van minister van Financiën Olaf Scholz.

De christendemocraten van Merkel en Laschet hebben al sinds 2005 de grootste fractie het Duitse parlement. Dat dreigt te veranderen nu Merkel na zestien jaar stopt als bondskanselier. Ze vroeg kiezers zaterdag om Laschet het vertrouwen te geven om de toekomst van Duitsland te vormen. "Het draait om jullie toekomst, de toekomst van jullie kinderen en de toekomst van jullie ouders."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.