Gedeputeerde Zaal neemt voorzittershamer ’banenclub’ RPAnhn over van de Alkmaarse wethouder Konijn

Ilse Zaal voelt zich direct thuis in haar nieuwe rol.© Foto RPAnhn

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Ilse Zaal, gedeputeerde economie, arbeidsmarkt en onderwijs van de provincie Noord-Holland, is vrijdag benoemd tot extern voorzitter van RPAnhn (regionaal platform arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord).

Ze neemt die functie over van Elly Konijn-Vermaas, wethouder in de gemeente Alkmaar, die deze taak sinds 2013 voor haar rekening heeft genomen. Zaal is voor twee jaar benoemd.

Het RPAnhn is een samenwerkingsverband tussen achttien gemeenten, uitkeringsinstantie UWV, diverse onderwijsinstellingen en werkgevers-/werknemerskoepels.

Het platform helpt onder meer banen te scheppen, het opleidingsaanbod af te stemmen op de behoefte van het bedrijfsleven, werkzoekenden naar passend werk te begeleiden en andere arbeidsmarktvraagstukken op te lossen. Ben Tap is directeur.

Vacatures

Zaal gaat zich er onder meer hard voor maken dat er door samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid voldoende gekwalificeerde medewerkers beschikbaar zijn voor het bedrijfsleven. Momenteel zijn er meer vacatures in Noord-Holland Noord dan werklozen.

Lees ook: Meer vacatures dan werklozen: flink tekort aan arbeidskrachten in Noord-Holland Noord. ’We kunnen de handjes nu al onvoldoende vinden om het werk te doen’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.