Zoveel mogelijk vaste planten naar nieuwe pluktuin bij consuminderhuis

In het kader van burendag werd hard gewerkt aan het verplaatsen van de pluktuin.

In het kader van burendag werd hard gewerkt aan het verplaatsen van de pluktuin.© Foto RedMouse

Marischka de Jager
Den Helder

Het is nog even afwachten of alles aanslaat maar als de natuur een beetje meewerkt, kan er volgend jaar gewoon weer een mooi bosje bloemen bij elkaar gesprokkeld worden in de nieuwe pluktuin.

Samen met vrijwilligers zijn er vrijdag in het kader van Burendag zoveel mogelijk vaste planten verplaatst naar de nieuwe pluktuin bij consuminderhuis Het Fundament. De oude pluktuin, die Jill Voysey jarenlang onderhield langs de Eendrachtstraat, moet wijken voor een tiny house. ,,Ik wist wel dat ik weg moest maar had nog een beetje de hoop dat ik kon blijven’’, zegt Jill. Op die kavel komt binnenkort een tiny house. Het complex aan de Falgatuinen begint steeds meer gevuld te raken met kleine huisjes. Verschillende bewoners - en leerlingen van De Pijler - hielpen vrijdag mee met verplaatsen van de planten.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het eindresultaat.

Het eindresultaat.© Foto Jill Voysey

,,We kwamen op het idee om de pluktuin dan maar te verplaatsen, vlak voor het Consuminderhuis’’, zegt Jill, zelf ook vrijwilliger bij Het Fundament. Zoveel mogelijk vaste planten hebben een nieuwe plek gekregen. ,,Irissen, lathyrus, schoenlappersplant, een roos. De vraag is natuurlijk wel of het allemaal aanslaat.’’

De pluktuin krijgt nu een plek bij het Consuminderhuis.

De pluktuin krijgt nu een plek bij het Consuminderhuis.© foto RedMouse

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.