Ketting om hek politiebureau stopt agenten op weg naar plofkraak Alkmaar

© Foto DNP.NU

© Foto DNP.NU

1 / 2
ANP
ALKMAAR

Agenten die in de nacht van donderdag op vrijdag wilden uitrukken vanwege een plofkraak op een winkel in het centrum van Alkmaar, werden tegengehouden doordat het toegangshek van het politiebureau was afgesloten met een ketting. Volgens de politie kon de ketting al snel worden doorgeknipt. Of de afsluiting van het hek te maken heeft met de plofkraak wordt nog onderzocht.

De plofkraak vond rond 03.00 uur plaats bij een telecomwinkel in de Achterstraat. De politie vermoedt dat een geldautomaat in deze winkel het doelwit was. Niemand is gewond geraakt.

Lees ook: Lees ook: ’Het was totale chaos’ en ’het leek wel oorlog’: omwonenden komen bij van de schrik na plofkraak

Buurtbewoners hoorden volgens de politie twee harde knallen, waarna zij de politie waarschuwden. Het pand en omliggende panden bleken schade te hebben opgelopen door de plofkraak.

De politie zette de Achterstraat af en ontruimde omliggende woningen uit voorzorg. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft twee explosieven veilig gesteld en in De Boekelermeer, een gebied iets verderop, tot ontploffing gebracht.

Lees ook: Ravage bij plofkraak in Alkmaar: woningen ontruimd en straat bezaaid met glas door gesprongen ramen [video/update]

Of de daders iets buit hebben gemaakt, is nog onduidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden en mensen met camerabeelden waarop mogelijk iets te zien is, die beelden te uploaden via politie.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.