Hof van Wieringen en Ulkediep, dat zijn de namen van nieuwe zorglocaties op Wieringen

Teamleiders Monique Seekles (links) en Judith Raven onthullen de nieuwe namen van de zorglocatie in Hippolytushoef.

Teamleiders Monique Seekles (links) en Judith Raven onthullen de nieuwe namen van de zorglocatie in Hippolytushoef.© Foto Marc Moussault

Lydia Jasper
Hippolytushoef

Hof van Wieringen en Ulkediep, dat zijn de namen van de nieuwe zorglocaties van Woonzorggroep Samen in Hippolytushoef. De namen zijn vrijdagochtend onthuld in het bijzijn van de bewoners van het voormalige Noorderlicht. Zij verblijven tijdens het bouwen in Molenweid in Wieringerwaard.

De twee nieuwe zorglocaties in Hippolytushoef krijgen elk hun eigen naam met eigen identiteit. Niet meer één zorgcomplex, maar twee woongebouwen. Naar verwachting is de nieuwbouw voor de zomer van 2022 afgerond, waarna de bewoners terug kunnen verhuizen.

De beide namen hebben een sterke relatie met de historie van Wieringen. Hof van Wieringen verwijst naar de vroegere hofjes. Deze werden in 1957 geopend door de toenmalige burgemeester en bestonden uit een rond groen veld met daar omheen lage bejaardenwoningen. Hier woonden de ouderen van Wieringen net zoals thuis, samen in een buurtje. In de nieuwbouw draait het ook om het wonen in buurtjes.

De naam Ulkediep geeft de verbinding met het water aan, in 1924 kwam aan het eilandbestaan een einde, doordat het Amsteldiep samen met het Ulkediep werd afgesloten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.