Twee aanhoudingen na achtervolging in Heemstede en Aerdenhout, bestuurder onder invloed van drugs ’scheurt door de bebouwde kom’

© Rob Dam

1 / 2
Internetredactie
Aerdenhout

Na een achtervolging op hoge snelheid door de bebouwde kom in Heemstede en Aerdenhout zijn donderdagmiddag twee inzittenden van een auto aangehouden op de Burgemeester den Texlaan in Aerdenhout. Het gaat om een 52-jarige man uit Almere, de bestuurder, en een 52-jarige man uit Amsterdam.

Dat meldt een woordvoerder van de politie vrijdagochtend. De automobilist bleek onder invloed van drugs en de kentekenplaten van de auto waren gestolen. In de achterbak lag ook een fiets die was gestolen.

De verdachten vielen op bij politieagenten toen ze op de Zandvoorterweg in Heemstede reden met een open kofferbak waarin een fiets lag. Toen de verdachte automobilist de agenten zag, voerde hij zijn snelheid op. Hierop werd door de agenten de achtervolging ingezet. Zij zagen dat de bestuurder zeer gevaarlijk weggedrag vertoonde. ,,De automobilist scheurde met hoge snelheid door de bebouwde kom en haalde hierbij fietsers, voetganger en andere automobilisten agressief in’’, liet de woordvoerder weten.

Op de Burgemeester den Texlaan verloor de automobilist de controle over de auto en kwam tot stilstand waarna de inzittenden werden aangehouden.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen