Jong AZ verliest van Telstar

Vlnr: Tom Overtoom van Telstar en Robin Lathouwers van AZ.

Vlnr: Tom Overtoom van Telstar en Robin Lathouwers van AZ.© ANP

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar heeft vrijdagavond met Louis van Gaal als eenmalig hoofdtrainer op de bank gewonnen van Jong AZ. Het werd 1-0 door een goal van Glynor Plet.

Telstar was de hele wedstrijd beter dan de bezoekers. De koploper van de eerste divisie kwam er amper aan toe en kwam in 90 minuten tot een halve kans. In de negende minuut kwam Telstar op voorsprong door Glynor Plet.

De aanval van de goal begon uit een fraaie pass van verdediger Siebe Vandermeulen op Rashaan Fernandes. Fernandes kapte vervolgens Joey Jacobs uit en bracht Glynor Plet in stelling.

(Tekst gaat door onder de foto)

Telstar wist zich gesteund door veel fans. De wedstrijd werd bijgewoond door ongeveer 3.000 supporters, wegens de nog geldende coronamaatregelen het maximale toegestane aantal.

Om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren, stichting Durf te Dromen en supportersfaciliteiten voor Telstar, nam de coach van het Nederlands Elftal eenmalig zitting in de dug-out van Telstar. Officieel als hoofdtrainer, in de praktijk als een soort assistent de luxe van Andries Jonker.

Telstar-Jong AZ 1-0

9. Plet 1-0

Telstar Koeman; Zakir (73. Liesdek), Bensabouh, Aktas, Vandermeulen, Blackson; Van Doorm, Overtoom, Dijkstra (59. Van Velzen); Plet, Fernandes (90. Smit)

Jong AZ Westerveld; Jacobs (63. Gemmel), Berkhout, Velthuis (63.Dekker); De Jong (83. Engel), Buurmeester (83. Franken), Koopmeiners, Lathouwers; Sedláček (63. Griffith), Barasi, Taabouni

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen