Ajax-coach Ten Hag heeft Klaassen en Rensch terug tegen Groningen

Devyne Rensch.

Devyne Rensch.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Ajacieden Davy Klaassen en Devyne Rensch zijn zaterdag in de Eredivisiewedstrijd thuis tegen FC Groningen weer inzetbaar.

Trainer Erik ten Hag zei vrijdag dat de twee spelers zijn hersteld van de blessures. "Ze zijn volledig beschikbaar", zei de coach. "Anders zouden ze niet bij de selectie zitten, want in wedstrijden wordt de hoogste intensiteit gevraagd."

Ajax won de afgelopen drie Eredivisieduels met ruime cijfers, maar Ten Hag ziet nog altijd punten voor verbetering.

"Er zijn zoveel zaken waar we aan moeten werken, wij leggen de lat hoog. Om het in perspectief te plaatsen: een maand geleden zaten we in Enschede en toen deugde er helemaal niets van", verwees hij naar de kritiek na het gelijkspel tegen FC Twente. "Nu schijnt het halleluja te zijn. Daar doe ik niet aan mee."

De coach erkende wel dat zijn ploeg goed onderweg is. "Maar ik hoop niet dat we onze beste vorm al hebben bereikt. Om in aanmerking te komen voor de prijzen, zullen we nog verder moeten groeien." Daarnaast moeten zijn spelers waken voor gemakzucht, zei Ten Hag.

"Het zit een beetje in het DNA van Ajax om gemakzuchtig te worden. Gelukkig hebben we een aantal ervaren spelers die er haarscherp op letten, de jongere spelers daarin meenemen en ze daar ook op coachen."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen