Onvrede over ’tijdelijke’ keten achter nieuw stroomstation op Afsluitdijk

Impressie van het nieuwe stroomstation bij Kornwerderzand.

Impressie van het nieuwe stroomstation bij Kornwerderzand.© Illustratie Benthem Crouwel Architecten

Rutger van der Meij
Kornwerderzand

Een prima ontwerp voor een nieuw stroomstation bij Kornwerderzand wordt teniet gedaan door de tijdelijke keten die er mogelijk tien jaar naast blijven staan.

Tot verbazing de inwoners van Kornwerderzand is een deel van die tijdelijke werkcabines inmiddels al geïnstalleerd.

Levvel, het consortium dat de Afsluitdijk vernieuwt, heeft Dorpsbelang al excuses aangeboden voor de voortijdige plaatsing van de cabines. De keten staan achter het voormalige informatiecentrum van De Nieuwe Afsluitdijk - niet te verwarren met het nabijgelegen nieuwe Wadden Center.

Het pand wordt omgebouwd tot een station dat hoogspanningsstroom omzet tot geschikte energie voor de sluizen en de nieuwe vismigratierivier. Dit zogeheten inkoopstation krijgt deels een uiterlijk van basalt, een verwijzing naar de Afsluitdijk.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.