Scagha blijft weer ongeslagen maar leert ook als er niet wordt verloren

Tom Hofkamp, hier rechts tegen Marlène 2, was weer twee keer succesvol, net als Robin Schouwvlieger

Tom Hofkamp, hier rechts tegen Marlène 2, was weer twee keer succesvol, net als Robin Schouwvlieger© Foto Marc Moussault

Ruud Ramler
Amsterdam

Hoewel Scagha andermaal niet verloor, werd de 4-4 bij VNS United over het algemeen toch ook ervaren als een volgend leermoment.

Zo kregen de bezoekers een aloude wijsheid ingepeperd dat er zeker op het tweede niveau van Nederland scherpte wordt verlangd om zaken te kunnen doen. Scagha vergat dat door eerst zelf de kansen te laten liggen en vervolgens in de eigen defensie tot twee keer toe met de neus op de feiten te worden gedrukt, 2-0.

Het goede nieuws, zag Wouter Moraal als rechterhand van coach Jaap Kaleveld, was dat Scagha niet uit het veld was geslagen. Tom Hofkamp en Robin Schouwvlieger drukten dat ook in cijfers uit, 2-2.

De bezoekers kwamen weliswaar goed uit de kleedkamer maar moesten toen een antwoord zien te vinden op het vroeg druk zetten door de thuisclub. Dat lukte slechts bij mate en kostte ook weer een tegengoal, 3-2. ,,Over het algemeen stond Ruud Dekker wel lekker te keepen’’, zei assistent Moraal achteraf. Met ook een veer voor de doelman van VNS United. ,,Wij hadden scherper moeten zijn in de afwerking maar die jongen pakte er ook een paar goed.’’ Tegen nogmaals Hofkamp en Schouwvlieger, na een goede loopactie van Freek Vrenegoor, was ook hij niettemin kansloos. Met een meevoetballende keeper kwamen de Amsterdammers toch langszij. ,,Misschien was dat ook wel de verhouding’’, aldus Wouter Moraal.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen