Theater Haarlem wacht nog op boete voor volle zaal Theo Maassen

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Haarlem

Theater De Liefde in Haarlem heeft de boete die was aangekondigd voor de voorstellingen van Theo Maassen in een volle zaal nog niet ontvangen. Dat heeft directeur Mylou Frencken vrijdag laten weten.

„Wij vinden het ook een beetje gek, na alle ophef”, aldus Frencken. „Ik begin een beetje te hopen dat de gemeente toch met de hand over het hart heeft gestreken.”

Theater De Liefde wilde met de twee avonden protesteren tegen de coronamaatregelen van het demissionaire kabinet. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maximaal twee derde van de zaal vullen met bezoekers. De cultuursector ageert al heel lang tegen het feit dat bij de Formule 1 en in voetbalstadions wel vele tienduizenden mensen mogen samenkomen.

Het podium heeft de afgelopen week 800 euro binnengekregen van sympathisanten die willen bijdragen aan de mogelijke boete van 2500 euro. Ook zender 100 Procent NL heeft aangekondigd een crowdfunding te organiseren om het theater te helpen.

Vanaf zaterdag mogen alle theaters weer alle stoelen vullen, mits een coronapas kan worden overlegd. Dit kan een bewijs van vaccinatie zijn of een recente test die aangeeft dat iemand niet besmet is.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen