Drempels moeten centrum Heemskerk rustiger maken

De Kerkweg in Heemskerk.

De Kerkweg in Heemskerk.© Archieffoto

Eric Kok
Heemskerk

Het centrum van Heemskerk gaat volgende maand op de schop. De gemeente legt drempels en plateaus aan om het verkeer rustiger te laten rijden.

Voetgangers hebben dan de mogelijkheid om op dezelfde hoogte gemakkelijker de weg over te steken. De fietsklemmen worden vervangen door fietsnietjes in fietsparkeervakken. Daardoor worden de geparkeerde fietsen netter op de stoep geplaatst, verwacht de gemeente.

Voor de duidelijkheid komen er zebrapaden op de rotonde aan het Burgemeester Nielenplein. Op onveilige oversteekplekken brengen we extra groen aan.

Fout

De keerlus aan het einde van de Gerrit van Assendelftstraat verdwijnt. Daar wordt vaak fout geparkeerd. In plaats van de keerlus komen er daarom parkeervakken. De aansluiting van het fietspad aan de Zaalberglaan–Gerrit van Assendelftstraat wordt verbeterd: de voorrangssituatie wordt duidelijker aangegeven.

De werkzaamheden in het centrum zijn eind november klaar.

Ook het Haydnplein, het grote parkeerterrein voor de Jumbo, wordt aangepakt. Automobilisten kunnen er van verschillende kanten oprijden. De inrichting is onduidelijk, bestuurders weten vaak niet wie er voorrang heeft. In de nieuwe situatie kunnen auto’s nog maar op één manier het plein op. Daar wordt één rijrichting aangegeven. De andere doorsteken en parkeervakken langs de Maerelaan worden dichtgemaakt met groenvakken. In plaats van fietsklemmen komen ook hier fietsnietjes.

Zebrapad

Op de Maerelaan bij de aansluiting van de rotonde komt een zebrapad. Hierdoor wordt het daar veiliger om over te steken.

Het is nog niet bekend wanneer het werk aan het Haydnplein begint.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen