Klein ’protest’ van Huiskamer van Oost bij de voordeur van Haarlemse gemeenteraad: ’Nog steeds geen onderdak’

Dick Klootwijk en de Huiskamer van Oost vragen een nieuw onderkomen om dagelijkse activiteiten voor ouderen en andere kwetsbare groepen te houden.

Dick Klootwijk en de Huiskamer van Oost vragen een nieuw onderkomen om dagelijkse activiteiten voor ouderen en andere kwetsbare groepen te houden.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Linda Gottmer
Haarlem

„Nou ja, een protest is het natuurlijk niet, want dat mag niet”, zegt Dick Klootwijk, die donderdag in de namiddag met een man of dertig met flyers en een spandoek voor de deur van de gemeenteraad aan de Gedempte Oude Gracht staat. ’De huiskamer van Oost vraagt onderdak’, luidt hun slogan.

Nog steeds heeft de stichting van de Haarlemse Dick Klootwijk, de Huiskamer van Oost, geen nieuwe ruimte gevonden om dagelijks activiteiten voor ouderen en andere kwetsbare groepen te houden. En de tijd begint te dringen. Nu zit de Huiskamer van Oost in het bedrijfsverzamelpand de Blauwe Wetering, maar dat gaat binnenkort tegen de vlakte. Al maanden is Klootwijk in gesprek met de gemeente, maar tot op heden zonder resultaat.

Lees ook: Het water staat de ’huiskamer van Haarlem-Oost’ aan de lippen: nog steeds geen zicht op nieuwe locatie’

„Wij hebben wel wat mooie locaties in gedachten”, zegt Klootwijk. „Maar die wil ik niet hardop zeggen, want dan zetten mensen die erover gaan misschien hun hakken in het zand.” Eerder noemde hij een pand aan de Steve Bikostraat als mooi alternatief, maar dat is nooit wat geworden.

Klootwijk: „Weet je wat het is, het maakt ons niet uit waar we komen. We zijn hartstikke flexibel. Al zet de wethouder drie containers naast elkaar op een grasveld waar we met een mannetje of vijftig in kunnen. Dan zijn wij blij. Maar help ons, voordat we echt op straat staan.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen