Woonwaard levert zevende woonproject voor Esdégé-Reigersdaal op in nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard

Nicole van Wijk, bestuurder van Woonwaard (midden), opent het nieuwe appartementencomplex.© Foto Anniek van Belle

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Woonwaard heeft de sleutels van 18 appartementen overhandigd aan Eségé-Reigersdaal. Het gaat om woningen aan het Boterbloemerf in Heerhugowaard.

In opdracht van Woonwaard heeft Bouwbedrijf Ooijevaar de appartementen gebouwd. In de twee woongebouwen zijn ook vier zorgunits gemaakt. Hier kunnen cliënten van zowel Esdégé-Reigersdaal als andere zorginstellingen terecht op het moment dat ze ziek zijn en verpleegd moeten worden.

Daarnaast zijn er twee logeerkamers voor cliënten van Esdégé-Reigersdaal, een gemeenschappelijke woonkamer, keukens en kantoorruimten. De gebouwen worden verwarmd en gekoeld via een bodemwarmtesysteem met een gesloten bronsysteem en zonnepanelen.

Het nieuwbouwproject aan het Boterbloemerf, dat is ontworpen door Rietvink Architecten, is één van de projecten die voortgekomen is uit de samenwerking tussen Woonwaard, Esdégé-Reigersdaal en de gemeente Heerhugowaard.

Waterkers

Esdégé-Reigersdaal heeft het instellingsterrein Reigersdaal verkocht aan de gemeente Heerhugowaard en het terrein wordt onderdeel van de woonwijk De Draai. Boterbloemerf is het zevende woonproject voor cliënten van Esdégé-Reigersdaal in De Draai dat door Woonwaard wordt gerealiseerd. Hierna volgt nog woonproject Waterkers.

Het terrein aan het Boterbloemerf wordt ingericht als boerderijerf, waar onder andere plaats is voor een schooltuin voor IKC De Helix. Paul Vlaar (algemeen directeur van Ooijevaar | Bevlogen bouwers) en Nicole van Wijk (bestuurder van Woonwaard) onthulden het cadeau voor de nieuwe bewoners: een insectenhotel.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.