Een flinterdun verschil tussen winst en verlies. Bekeravontuur OFC eindigt in verlenging tegen Excelsior Maassluis

OFC’er Eric Veerman worstelt zich een weg door het overvolle middenveld.

OFC’er Eric Veerman worstelt zich een weg door het overvolle middenveld.© Foto Ronald Goedheer

Richard Walraven
Amsterdam

OFC knokte voor wat het waard was tegen Excelsior Maassluis. Maar de beloning bleef uit. Dus strandde het bekeravontuur voor de Oostzaners op het terrein van de voormalige aartsrivaal OSV.

Het verschil tussen winst en verlies was flinterdun woensdagavond op sportpark Oostzanerwerf, waar OFC naar was uitgeweken vanwege de betere lichtinstallatie. OFC en tweededivisionist Excelsior Maassluis waren zo goed als gelijkwaardig. Maar in bekervoetbal moet er nu eenmaal een beslissing vallen. Hoe klein het verschil was bleek in de eerste helft van de verlenging. Mohamed Chih werd door Bilal el Amrani vrij voor Excelsior-doelman Van Leeuwen gezet. De OFC’er besloot eerst nog de bal aan te nemen in plaats van te schieten en dat was een foute keuze. Van Leeuwen stortte zich succesvol op de voeten van Chic en in de tegenaanval schoot Mikail de Brito Ramos - koud een minuutje in het veld - wel zonder nadenken raak.

Het was de beslissing in een wedstrijd waarin de kansen op een hand te tellen waren. ,,We hebben heel weinig weggegeven maar ook weinig gecreëerd’’, stelde OFC-trainer Pieter Mulders. Die constatering klopte. Daarom was het extra zuur dat El Amrani nog geen minuut na de treffer op de paal kopte. OFC zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar beet de tanden stuk op de hechte verdediging van de bezoekers. Het werd zelfs nog 0-2 in de allerlaatste seconde van de wedstrijd toen ook doelman Mike Grim mee naar voren was gegaan en - opnieuw - De Brito Ramos de afgeslagen corner in het verlaten doel kon lopen.

Gendridge Prijor (rechts) is zijn tegenstander te snel af.

Gendridge Prijor (rechts) is zijn tegenstander te snel af.© Foto Ronald Goedheer

Grim had eerder het duel nog een hoofdrol gespeeld voor OFC. In de negentiende minuut ontstond er even kortsluiting in de verder uiterst solide Oostzaanse verdediging. Na geknoei in de opbouw moest Rano Burger aan de noodrem trekken. Arbiter Shona Shukrula wees gedecideerd naar de stip en Burger - die verder een ijzersterke wedstrijd speelde - mocht blij zijn dat de kleur van de bijbehorende kaart geel was. Bovendien keerde Grim de slap ingeschoten pingel van Omar Ouali.

Heel veel meer kansen werden er in het spannende duel niet weggegeven. Beide ploegen speelden met een versterkt middenveld in een 3-5-2-formatie waardoor de ruimtes klein waren. Een verlenging was het logische gevolg. Daarin leek OFC de overhand te krijgen (Van Leeuwen tikte een kopbal van Nino van den Heuvel uit de hoek), maar besliste het lot anders. ,,De gelukkigste heeft gewonnen. Sommige jongens hebben vandaag zoveel geleverd, dan is dit resultaat heel teleurstellend. We hadden graag in de koker van het grote bekertoernooi gezeten’’, aldus Mulders die wel enkele spelers in zijn smalle selectie rust gunde. Zondag immers verdedigt zijn ploeg weer de koppositie in de derde divisie tegen Hoogland.

voetbal knvb-beker

OFCExcelsior M0-2

101. De Brito Ramos 0-1, 120+2. De Brito Ramos 0-2.

OFC: Grim; Van den Heuvel, Burger, Baly (46. Ten Hoope/101. El Hasnaoui); Max Veerman, Eric Veerman (78. Van der Linde), Denzel Prijor, Chih, Gendridge Prijor; El Amrani, Burger.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen