Interwijktunnel onder Station Hilversum twee maanden dicht. Fietsers moeten omrijden via Beatrixtunnel en Kleine Spoorbomen

Intussen wordt stevig doorgewerkt aan de sloop van de voormalige GAK-kelder.

Intussen wordt stevig doorgewerkt aan de sloop van de voormalige GAK-kelder.© Foto: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Eddie de Paepe
Hilversum

Vanwege de vernieuwing van het Stationsgebied is de Interwijktunnel tussen de oost- en centrumkant van het Hilversumse station vanaf vrijdag ongeveer twee maanden afgesloten.

Fietsers worden omgeleid via de Beatrixtunnel of de spoorwegovergang Kleine Spoorbomen. Voetgangers hoeven niet om te lopen. De NS stelt barcodes beschikbaar zodat ook voetgangers zónder OV chipkaart door de poortjes in het station kunnen. Het station blijft aan beide kanten gewoon bereikbaar. Aan de kant van het Oosterspoorplein is de ingang van de tunnel alleen open voor toegang tot de bewaakte NS fietsenstalling en de fietsenmaker.

Extra maatregelen

Om het verkeer zo veilig mogelijk te laten doorstromen neemt de gemeente, naast de gebruikelijke aankondigings- en omleidingsborden, extra maatregelen. Bij de drukke spoorwegovergang Kleine Spoorbomen staan gedurende de afsluiting van de tunnel verkeersregelaars. Ook komen er verkeersdrempels op de Noorderweg vlak voor en na de afslag naar de Kleine Spoorbomen. Hierdoor wordt het autoverkeer afgeremd.

Bij de Beatrixtunnel wordt bekeken of fietsers die uit de tunnel komen bij de oversteek bij de verkeerslichten (Schapenkamp/Prins Bernhardstraat) voldoende opstelruimte en tijd hebben. Als dat nodig is kan de gemeente de tijd dat de lichten op groen staan aanpassen.

Sloop kelder

Intussen wordt stevig doorgewerkt aan de sloop van de voormalige GAK-kelder onder het Stationsplein. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het nieuwe busstation en de geplande woningbouw. De sloop van de oude parkeerkelder moet eind dit jaar afgerond zijn.

© Foto: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen