’Als ik gefrustreerd naar de training ga dan is het beter om op te stappen’, trainer Ronald de Rooij stapt per direct op bij KSV

Ronald de Rooij: ,,Als ik gefrustreerd naar de training ga dan is het beter om op te stappen."

Ronald de Rooij: ,,Als ik gefrustreerd naar de training ga dan is het beter om op te stappen."© Archieffoto

Robin Kaandorp
Heerhugowaard

Ronald de Rooij wilde aan het einde van dit seizoen zijn trainersloopbaan op een mooie manier afsluiten. Het liep echter anders, want de 51-jarige Langedijker heeft besloten per direct te stoppen bij derdeklasser KSV.

Precies 25 jaar is De Rooij nu actief als hoofdtrainer. Hij begon ooit bij DTS, de club waar hij ook als speler actief was. Daarna volgden VZV, Duinrand S, Berdos, opnieuw DTS, Hugo Boys, Dynamo en Hollandia T. ,,Ik heb altijd in de derde en vierde klasse gewerkt. En de ene keer met een betere groep dan de andere. Ik ben kampioen geworden en gedegradeerd. Maar ik heb overal plezier gehad. Het beste uit zo'n groep halen, vond ik het mooiste van het trainersvak."

Maar bij KSV was dat anders. Nadat zijn eerste seizoen in 't Kruis door corona nooit een echt seizoen werd, ging de trainer er voor dit jaar weer met frisse moed tegenaan met de jonge selectie. Maar dat viel tegen. ,,En uiteindelijk is het een optelsom die me heeft doen besloten deze beslissing te nemen. Ik ben echt niet over één nacht ijs gegaan, maar als ik gefrustreerd naar de training ga dan is het beter om op te stappen."

Fanatiek

Een gebrekkige motivatie bij een deel van de groep, het ontbreken van goede begeleiding en een onduidelijk beleid vanuit de club met betrekking tot de selectie noemt De Rooij als de hoofdredenen voor zijn vertrek. ,,Er is geen ruzie geweest en ik ben ook zeker niet negatief over KSV, maar hier ben ik te fanatiek voor. Het gaat mij niet zo zeer om de kwaliteit van de groep en ik begrijp ook dat de tijden veranderd zijn in vergelijking met toen ik als trainer begon. Maar ik ben er altijd en als een deel van de groep net zo makkelijk iets anders gaat doen dan houdt het op. Ik had het liever aan het einde van het seizoen gedaan, maar het is helaas niet anders. Het is voor mij nu tijd om eens wat andere dingen te gaan doen. Daar heb ik ook wel zin in. En of ik ooit nog in het voetbal wat ga doen? Op dit moment heb ik echt geen idee."

KSV, dat in de beker alle drie duels verloor, begint zondag de competitie thuis tegen Egmondia. Job Zoon, die assistent-coach was, neemt voorlopig de functie van De Rooij in.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen