Stichting Leeuw vangt witte tijgerin Muba op. Gezond, maar ze kijkt een beetje scheel

Muba.

Muba.© Foto Stichting Leeuw

Lydia Jasper
Anna Paulowna

Stichting Leeuw heeft de vierjarige witte tijgerin Muba opgehaald bij een inmiddels gesloten hotelresort in Slowakije. Dit resort zoekt voor een aantal leeuwen en tijgers, die gehuisvest zijn naast het hotel, opvanglocaties. De vergunning voor het houden van de dieren is niet verlengd en alle dieren moeten weg voor het einde van dit jaar.

Sinds donderdag verblijft Muba in de quarantainefaciliteit van Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Anderhalve maand geleden zijn de twee leeuwinnen Luna en Stella na een noodoproep al door Stichting Leeuw opgehaald bij hetzelfde resort. Aangezien deze dieren bij aankomst in Nederland eerst dertig dagen in quarantaine moeten, kon tijgerin Muba toen nog niet mee vanwege een beperkt aantal quarantaineverblijven.

Stella en Luna hebben inmiddels de quarantaine verlaten en verblijven nu in het hoofdgebouw van Stichting Leeuw. Hierdoor was er weer ruimte voor Muba.

Deze quarantaineperiode wordt gebruikt om ziektes uit te sluiten en om een dier rustig te laten wennen aan de dierverzorgers. In de quarantaine worden de dieren bezig gehouden, zodat ze zich niet gaan vervelen.

Muba lijkt gezond, wel kijkt ze een beetje scheel. Dat is een afwijking die vaker voorkomt bij witte tijgers. Een witte tijger is geen soort, maar een vorm van mutatie. Ze komen dan ook in het wild niet voor. Door doorfok en inteelt om de witte kleur te krijgen, hebben veel witte tijgers klinische afwijkingen.

Lees ook: Zusjes Stella en Luna worden in Anna Paulowna herenigd. Stichting Leeuw haalt de leeuwinnen met spoed op uit Slowakije

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.