Laagst aantal coronapatiënten in ziekenhuizen sinds 24 juli

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal gedaald tot 532, het laagste aantal sinds 24 juli. Dat zijn er 46 minder dan dinsdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares daalde het aantal Covidpatiënten met 14 tot 186. Eind juli lagen er voor het laatst zo weinig mensen met corona op de ic's. Op de verpleegafdelingen liggen nu 346 coronapatiënten, 32 minder dan een dag eerder.

Afgelopen etmaal werden op de ic's 18 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de verpleegafdelingen werden 23 mensen opgenomen, het laagste aantal sinds half juli. Het LCPS voorspelde eerder deze week dat de bezetting de komende tijd op zowel de ic als in de kliniek zal dalen.

Precies een jaar geleden lagen er 420 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 112 minder dan nu. Daarna liepen de opnames echter hard op. Begin januari hielden bijna 2900 Covidpatiënten bedden bezet op de verpleegafdelingen en ic's. Vorige week donderdag waren het er voor het eerst in lange tijd minder dan 600.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.