Oplettend doelwit bankpasfraude zorgt voor aanhouding twee verdachten in Hoofddorp

Internetredactie
Hoofddorp

Twee nep-postbezorgers zijn dinsdagmiddag aangehouden bij een woning aan de Breeburgsingel in Hoofdorp na een poging tot oplichting. Het slachtoffer had door dat hij doelwit was van bankpasfraude en schakelde de politie in die verdachten, mannen van 23 en 28 jaar uit Almere, bij de woning konden aanhouden.

Rond 13 uur werd het slachtoffer in zijn woning gebeld. Een zogenaamde bankmedewerker gaf aan dat een app op zijn account was geïnstalleerd en werd geprobeerd geld over te maken van de bankrekening.

Om het op te lossen zou de man zijn bankpas, pincode en e-dentifer moeten meegeven aan de postbezorgers die snel voor zijn deur zouden staan. De man ging hiermee akkoord maar wist dat hij werd opgelicht. De partner van de man had meegeluisterd en schakelde ondertussen de politie in.

Die kwamen naar de woning. Een half uur na het telefoontje van de bankmedewerker, kwam een auto aan met twee mannen. De bestuurder parkeerde de auto op de Carolinabrug en gezien werd dat het tweetal in de auto een shirt van een postbezorgingsdienst aandeed. Een van de inzittenden stapte vervolgens uit en liep naar de woning. De bewoner nodigde de ‘postbezorger’ uit binnen te komen.

Eenmaal binnen werd de verdachte direct aangehouden door de aanwezige agenten. Ook de andere verdachte die nog in de auto zat werd aangehouden.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen