Te weinig tampons en maandverband voor minima Haarlemmermeer

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Er zijn te weinig tampons en maandverband beschikbaar om de minima in Haarlemmermeer van dat hygiënische verband te voorzien.

Het PvdA-raadslid Rashana Hussain vroeg het college van B en W of de gemeente kan bijspringen. Dat kan niet volgens de regels van de bijzondere bijstand. De mensen worden geacht deze spullen zelf te kopen van hun inkomen, ook als dat een minimuminkomen is. Volgens Hussain schiet dat inkomen daarvoor tekort. Dat ontkennen B en W niet. ’Wij hebben oog voor deze problematiek’.

„Voor het bestrijden en voorkomen van de structurele oorzaken van armoede nemen wij diverse maatregelen. Daarnaast hebben wij specifiek voor het bestrijden van menstruatie-armoede, afspraken met de Voedselbank gemaakt om tampons en maandverband naar behoefte toe te voegen aan de voedselpakketten. Het aanbod van deze producten is helaas beperkt. Middels communicatie en het gebruik van sociale media activeren wij leveranciers, ondernemers en donateurs om deze producten ter beschikking te stellen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen