De tent staat, nu de artiesten en het publiek nog. Heerhugowaard Live nog niet uitverkocht

Op het ijsbaanterrein in ’t Kruis staat de grote feesttent voor Heerhugowaard Live al klaar.

Op het ijsbaanterrein in ’t Kruis staat de grote feesttent voor Heerhugowaard Live al klaar.© Foto jjfoto/Vincent de Vries

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Zaterdag 25 september wordt een bijzondere dag voor veel grote Nederlandse artiesten. Ze mogen dan weer voor meer dan 750 bezoekers optreden. En juist op die dag wordt het festival Heerhugowaard Live gehouden met bekende artiesten als Bløf, Snelle, Rolf Sanchez, OG3NE, Nielason en Jeroen van der Boom, allemaal met band.

De enorme tent, waarin vijfduizend man bezoekers mogen, is deze week al neergezet. Woensdag werd de vloer er in gelegd, donderdag worden de barren geplaatst en ook de toiletten staan er al.

Vanwege de versoepelingen heeft de organisatie er voor gekozen om de optredens die aanvankelijk voor vrijdag gepland stonden toe te voegen aan de zaterdag. ,,Voor hetzelfde geld krijgt het publiek dus zes optredens’’, aldus een van de organisatoren.

De tent is zaterdag geopend vanaf 13.30 uur. Het eerste live optreden is gepland om 14.30 uur. Het publiek hoeft geen rekening meer te houden met de 1,5 meter regel en ook mondkapjes zijn niet meer verplicht. Daar staat wel tegenover dat het evenement alleen toegankelijk is met een vaccinatie-, herstel- of testbewijs.

De organisatie laat weten dat het evenement nog niet is uitverkocht mede doordat er lang onzekerheid was over wat er mogelijk was. ,,We zitten nu op ruim 70 procent, maar het wordt hoe dan ook een groot feest.’’

Voor meer informatie en kaarten: www.heerhugowaardlive.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen