Strijd om de titel ’Hilversums mooiste’ is in volle gang. Tussenstand Hilversumse Architectuurprijs: schuurwoning in Anna’s Hoeve aan kop

De tien genomineerde bouwwwerken© Foto’s: HAP

Eddie de Paepe
Hilversum

Wie legt er dit jaar beslag op de prestigieuze, door het publiek toegekende Hilversumse Architectuurprijs? Er zijn inmiddels zo’n duizend stemmen uitgebracht. Koploper is momenteel de schuurwoning in de Annie M.G. Schmidtstraat, op de voet gevolgd door de villa aan de Bachlaan en de ambulancepost bij Tergooi.

Donderdag 28 oktober worden voor de zevende keer de Hilversumse Architectuurprijzen uitgereikt. Het bestuur van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) heeft uit alle gereedgekomen bouwwerken een voorselectie gemaakt van ruim vijftig werken die in 2019 en 2020 in gebruik zijn genomen. Vervolgens zijn tien bouwwerken door het bestuur genomineerd voor de Vakprijs en de Publieksprijs. Alle tien betrokken architectenbureaus hebben hun nominatie geaccepteerd en dingen mee naar de prijzen.

Publieksprijs

De variatie is heel groot: het gaat van een gerenoveerd oud badhuis tot een duurzaam golf-paviljoen. Uit de tien genomineerden heeft de vakjury al de winnaar van de Vakprijs gekozen. Die van de Publieksprijs wordt nu bepaald. En stem uitbrengen op het mooiste bouwwerk kan tot 7 oktober via de website van de krant en die van de HAP. Daar kunnen mensen zich ook aanmelden voor de prijsuitreiking, donderdagavond 28 oktober in de burgerzaal van het Hilversumse raadhuis.

Presentaties van de genomineerde bouwwerken zijn momenteel te zien in Museum Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen