Chimène uit Kwadijk en Selamawit uit Zaandam door naar finale Elite

De finalisten van de Elite wedstrijd.

De finalisten van de Elite wedstrijd.© foto elite

Frans van den Berg
Amsterdam

Chimène uit Kwadijk en Selamawit uit Zaandam hebben zich afgelopen weekend beide geplaatst voor de finale van Elite Model Look Nederland.

In de finale, die op 30 oktober in Amsterdam wordt gehouden, staan zes jongens en elf meiden. De halve finale dag, waar 38 modellen aan deelnamen, bestond uit een interview door de jury en een fotoshoot. De overgebleven deelnemers worden de komende week getraind. De mannelijke en vrouwelijke winnaar van de finale krijgen een plaats in de grote, internationale finale, waar talenten uit maar liefst 40 landen zich aan het wereldwijde Elite netwerk presenteren, en kans maken op een internationaal contract bij één van de agency’s van Elite World Group.

Selamawit

Selamawit© foto elite

De Zaanse Selamawit had niet echt gerekend op een finaleplaats. De 21-jarige student internationaal en Europees recht had op haar zestiende al eens meegedaan aan de modellenwedstrijd en strandde toen in de halve finale. Na aandringen van vrienden schreef ze zich opnieuw in en zit nu overwachts in de finale.

Chimène.

Chimène.© foto elite

Modellenwerk doet Selamawit nog niet. Dat is wel de droom van de 16-jarige Chimène uit Kwadijk. De leerlinge van 5 gymnasium van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend wil eventueel modellenwerk combineren met school. En op termijn is haar droombaan om arts bij de marine te worden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen